Във форма след празниците? Бързо и забавно!

Автор: New Me

10 Април 2018

По време на празници никой не си брои калориите и така трябва. Ако ще празнуваме, да празнуваме. След това обаче установяваме с не особено голям кеф, че сме качили 2-3 кг. А те са най-трудните за сваляне.

Сто пъти сме го говорили, но хайде пак. Колкото и да ограничаваме хранаата, трябва да включим и спорт, иначе рискуваме да сваляме и от мускулите. Много изследвания сочат, че обикновено когато хората свалят килограми, една трета от тях са мускулна маса. Причината е, че тялото така или иначе търси откъде да си набави източници на енергия и обикновено взима от мускулния протеин.

Вижте още: 5 причини да обичате манго

Трябва да имате предвид още нещо – понякога може да не губите много килограми, но следете обиколките си, защото те са далеч по-важни. Един от най-добрите варианти за сваляне на мазнини и оформяне на хармонично тяло е чрез високо интензивни интервални тренировки. Този модел на тренировка включва загрявка, последвана от няколко интервала на максимален интензитет, разделени от възстановителни интервали с нисък интензитет и накрая завършва с отпускащ интервал.

Можете да използвате всякакъв вид физически тренировки, включително бягане, каране на колело, плуване, гребане, кръговите тренировки с тежести, упражнения със собствено тегло.

Вижте още: Да се погрижим за себе си бързо

Висок интензитет е този, при който полагате максимум усилия според вашите физически възможности. Съответно нисък интензитет е този, при който давате възможност на сърдечния и дихателен ритъм да се възстановят, за да можете отново да преминете към висок.

Не забравяйте да загреете добре преди да започнете високоинтензивните упражнения. Започнете полека, не скачайте в дълбокото от първия път. Лека-полека ще видите, че ставате по-издръжливи и че имате нужда от спорт, за да се чувствате добре. А какво по-хубаво от това?

Вижте още: 

Защо тези храни са толкова полезни?

5 психологически причини, които ни пречат да отслабнем

Отслабни без тежки диети в 10 стъпки

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща