Секс и любов

Вярвате ли в съдбата и сродната душа?

08:12, August 29, 2019 | От New Me

                Вярвате ли в съдбата и сродната душа?

Вижте какво показва проучване по темата...

Какво е партньорът ти да се превърне в призрак? Това е внезапното прекратяване на връзката, но преди всичко чрез социалните медии. Когато някой не върне обаждане или текст ... и са минали две седмици, да, точно това е. Освен това се превръща във все по-интересна тема в съвременността, тъй като това е явление, което се случва предимно онлайн. Освен това изследванията показват, че тази практика е свързана с вярата на хората в съдбата, както и с наличието на „сродни души“. 

Каква е връзката?

Гореспоменатото изследване се върти около основните две теории относно романтичните отношения. Заключено е, че хората, които по принцип вярват в концепцията за съдбата, са по-склонни да имат възприятие, че партньорите са съвместими или не. Следователно, отношенията, които не започват на живо и спонтанно, са с други думи „обречени на провал“. За разлика от тях, има хора, които подкрепят предположението, че отношенията се развиват с течение на времето, преодолявайки заедно много препятствия. Посочените препятствия, от тяхна гледна точка, допринасят за ефекта от засилването на връзката. Джили Фрийдман, доктор в колежа в Дартмут и съавтор на проучването, казва: „Ако мислите, че трябва да намерите своя сродна душа, имате по-силни убеждения в съдбата.“

Резултати и заключение
 
Проучване с 554 участници установява силна връзка между хората, които вярват сляпо в съдбата, и начинът, по който се разделят - просто стават призрак в социалните мрежи. Психолозите обаче съветват хората да не се настройват с подобни очаквания като "съдба" и "сродна душа", а да полагат усилия за развитие на връзката, за да има шанс да прерасне в нещо истинско, което да устои във времето. 

Imasmi web loading