Здраве, Вкусно

За страхотен старт на деня: Зелено смути

08:55, May 26, 2021 | От New Me

                За страхотен старт на деня: Зелено смути

Опитайте го и после ще си говорим!

Зелените шейкове са едни от най-добрите хранителни напитки наоколо. Най-малкото, защото невинаги успяваме да хапнем достатъчно плодове и зеленчуци през деня. Благодарение на блендерите, можете да увеличите приема на плодове и зеленчуци, като ги пиете под формата на смути. Шейковете, които съдържат зеленчуци като спанак (или други) в допълнение към плодовете, са най-добрият избор, тъй като те съдържат по-малко захари и повече фибри.

Спанакът осигурява голямо количество фибри, фолиева киселина, калций и витамини А, С и К с високо съдържание на антиоксиданти, доказали, че предотвратяват оксидантни увреждания, подобряват здравето и предпазват очите от увреждане на ултравиолетовата светлина. Спанакът е един от най-хранителните продукти и е с ниско съдържание на калории.

Опитайте:

Смесете спанак с други вкусни плодове и зеленчуци, за да направите зелено смути, пълно с фибри, здравословни мазнини, витамин А и желязо само на 230 калории. Авокадото прави този шейк кремообразен, като добавя здравословна доза мазнини и повече калий, отколкото банана. Бананите и ананасът естествено подслаждат, докато кокосовата вода осигурява хидратация и още повече антиоксиданти.

Рецепта за Зелено смути

Съставки:
1 купа пресен спанак
1 чаша кокосова вода
1/2 чаша замразени парчета от ананас
1/2 банан, замразен 
1/4 авокадо

Сложете спанака и кокосовата вода в пасатора. След като ги смелите, прибавете замразения ананас, замразения банан и авокадото, докато постигнете гладка и кремава консистенция. Опитайте се да консумирате по една чаша такова смути всеки ден и до седмица-две ще видите положителния ефект.  

Imasmi web loading