Секс и любов

Задай си тези 10 въпроса, преди да се обвържеш

08:36, September 18, 2019 | От New Me

                Задай си тези 10 въпроса, преди да се обвържеш

Нещата, които трябва да си изясните

Когато става въпрос за сериозно обвързване с един човек - да живеете заедно, да създадете семейство и деца - не трябва да подхождате твърде прибързано и спонтанно. Замислете се за някои неща и преценете дали това е точният човек, с който можете да сте щастливи дълги години заедно или пък за цял живот.

Как реагирате в стресови ситуации?

Спомнете си дали човекът до вас е твърде буен и импулсивен, когато се ядоса. Дали се вбесява за най-малкото нещо и изкарва ли си го на вас, когато минавате през труден момент? Обвинява ли вас за него или търси изход от ситуацията? Дори и да си мислите, че това не е толкова важно и че всеки все някога се вбесява за нещо, всъщност не е точно така. Ако сте забелязали притеснителни проблеми с гнева и поемането на отговорност, не трябва да си затваряте очите. 

Вижте още: Очакванията, с които смазваме любовта

Има ли риск от залитане по хазарт, алкохол или наркотици?

Отново ключов въпрос, особено ако се замисляте да създадете семейство с партньора си. Ако има слабост към някое от изброените неща, почти сигурно е, че в някакъв момент зависимостта ще се задълбочи и приоритет вече ще е нещо друго, но не и вие.

Склонни ли сте към изневяра?

Колкото и либерални да са вече отношенията между хората, изневярата е нещо, което не всеки може да прости, и не всеки може да живее с нея. Наблюдавайте поведението на партньора си, поговорете си открито как двамата възприемате отношенията си, имали ли сте случаи на изневяра в тази или предишни връзки, и ако имате сериозни разминавания, по-скоро премислете дали да продължите отношенията си заедно.

Вижте още: Признаците, че на нея просто вече не й пука

Какви съквартиранти сте?

Ако вече сте минали стъпката със съвместното съжителство, значи можете да си отговорите на този въпрос. Това обикновено се оказва първият препъникамък за двойките, тъй като идват битовизмите. Имате ли проблеми да си поделяте задълженията, свързани с дома, да плащате сметките, да поддържате домакинството? Намерете тези отговори, преди да качите връзката си на следващо ниво.

Позволявате ли да ви се бъркат трети хора?

Без значение дали става въпрос за родители, приятели или други. Поддава ли се някой от вас на чуждо влияние и крие ли това рискове за връзката ви? Ако забележите, че някой от вас допуска мнението на роднини или приятели да е определящо за отношенията ви, то значи е време за сериозен разговор или за раздяла. В крайна сметка най-важните в тази връзка трябва да сте вие, а не мама, татко и приятелите.

Вижте още: Ако правите това, сте срещнали сродната си душа

На една вълна ли сте за децата?

Обсъдете подробно и спокойно вижданията си за децата - голямо или малко семейство искате, как бихте възпитали децата си, каква роля виждате на всеки от двамата във възпитанието им. Хубаво е да сте наясно с вижданията на другия, преди да направите толкова сериозна и отговорна стъпка.

Скандалите ви чести ли са?

Нека не се залъгваме, няма как да избегнете караниците помежду си, но има нещо много съществено, върху което да помислите. Колко чести са скандалите ви, колко сериозни стават, как се държите един към друг, когато се карате, обиждате ли се? Никой не би могъл да живее в такава токсична среда, особено в продължение на години.

Вижте още: 7 мита за секса

Уважавате ли семействата си?

За всеки човек със сплотено и нормално семейство е важно половинката му да показва достатъчно добронамереност и уважение. Затова, дори да не сте във възторг от някои роднини на партньора си, не стигайте до крайности, не обиждайте и не се подигравайте, за да не се отчуждите. Същото изисквайте и от партньора си по отношение на вашето семейство.

Как сте с парите?

Дори да ви се вижда въпрос, който няма нищо общо с любовта ви, всъщност е доста важно да си го изясните. Ще се изненадате колко много семейства се карат и дори разделят заради неразбирателства по линия на парите. Когато финансовите ви навици са твърде различни, проблемите ви в даден момент ще са неизбежни.

Вижте още: 5 неща за любовта, които всеки трябва да знае

Имате ли нужда от повече свобода?

Дори да се обичате много и да искате да сте заедно, трябва да отчетете кой какви навици има по отношение на времето си без партньора. Дали за някой от двамата е трудно да се откаже от навиците на необвързан и да се чувства притиснат, ако трябва да изкара целия уикенд с половинката си вместо с приятели. Или пък среднощните излизания да си останат чести случки. Разбира се, трябва да имате моменти за себе си и за приятелите си, но важното е приоритет да сте си двамата и това да не ви тежи.

Imasmi web loading