Защо да носим топли чорапи през нощта?

Автор: New Me

23 Юни 2020

Смята се, че чорапите са били използвани за първи път през ерата на древните цивилизации от египтяните, гърците и римляните. Въпреки че основната им цел е да запазят краката топли, спането с чорапи всъщност може да подобри вашето физическо и психическо благополучие.

Чорапите ви помагат да заспите по-бързо

Вярвате или не, проучванията показват, че носенето на чорапи през нощта ще ви помогне да заспите по-бързо. Това се дължи на факта, че носенето на чорапи затопля краката ви. Когато краката ви са топли, това изпраща съобщение до мозъка ви да понижи телесната си температура, което от своя страна сигнализира на тялото ви, че е време да си легнете.

Чорапите могат да предотвратят болестта на Рейно.

Болестта на Рейно се случва, когато кръвта не може да циркулира правилно. Тя може да бъде причинена от фактори като стрес или студени температури. Пристъпът води до изтръпване в тялото или внезапна болка и подобни на спазми симптоми. Носенето на чорапи може да ви помогне да предотвратите атаките на Рейно, като регулирате вътрешната си телесна температура и държите краката си изолирани.

Топлите чорапи могат да ви поддържат по-здрави.

Тъй като спането с чорапи понижава телесната ви температура и помага на кръвта ви да циркулира по-добре, имате по-голям шанс да спите по-добре и по-здраво. Повече сън се равнява на по-добро здраве, щастие и енергия, които ще ви заредят през деня ви.

Те могат да предотвратят горещи вълни.

Горещите вълни се причиняват главно от хормонални дисбаланси в тялото, тъй като контролът на температурата не може да бъде регулиран. Носенето на топли чорапи през нощта може да помогне за предотвратяване на горещи вълни, особено при жени в менопауза, тъй като основната телесна температура се понижава чрез подобрена циркулация.

Чорапите могат да помогнат за облекчаване на сухите крака. 

Ако имате сухи крака или напукани пети, носенето на чорапи може да ви помогне да ги поддържате овлажнени. Нанесете масло за тяло или овлажняващ лосион върху краката си, преди да си легнете и оставете чорапите да вършат своята магия. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща