Красота

Защо изглеждаме по-добре от родителите ни на същите години?

21:24, January 15, 2020 | От New Me

                Защо изглеждаме по-добре от родителите ни на същите години?

Ето ги и причините. Има ли изненадани?

Вижте вашия дипломен албум и снимките на вашите родители, когато са били гимназисти. Защо изглеждат възрастни и сериозни на тази възраст, докато вие все още изглеждате млади и свежи? За това има куп логични обяснения и според учените човечеството наистина изглежда по-младо от година на година.

Ето и причините защо днешните 25-годишни изглеждат много по-млади от родителите си на същата възраст.

Биологичното стареене се забавя

Не само концепцията за остаряване се е променила: преди 150-200 години 50-годишен човек се е считал за стар, а днес те се наричат хора на средна възраст. Забелязали ли сте, че някои хора вече имат сива коса и малки бръчки около 30-годишна възраст, докато други все още изглеждат като деца в училище на същата възраст? Всичко е, защото всеки човек има свой биологичен часовник, който рядко съвпада с реалната му възраст. Американските изследователи стигнаха до извода, че биологичното стареене през последните години се случва по-бавно, поради което следващите поколения остават по-млади по-дълго.

Хората започнаха да пушат по-малко

През 2010 г. всеки четвърти човек под 24-годишна възраст е пристрастен към тютюнопушенето. През 2015 г. това е бил всеки пети човек. Според данни за 2017 г. 70% от хората на възраст под 24 години дори никога не са се опитвали да пушат цигари.

И причината е не само във факта, че много страни са забранили пушенето на публични места и че цената на никотина продължава да се увеличава с всеки изминал ден. Причината е, че все повече млади хора постепенно започват да избират здравословен начин на живот и да се грижат за здравето си. И тъй като пушенето е един от навиците, които могат да повлияят на красотата, на човек става по-лесно да се откаже от него, отколкото да загуби младостта на кожата си.

Жените раждат деца в по-късна възраст, затова изглеждат млади

Резултатите от скорошни проучвания доказват, че след като родят бебета, жените наистина започват да стареят по-бързо. Причината не се дължи само на постоянно чувство на умора и стрес, което винаги съпътства първите месеци на грижа за детето, както и грижа за неговото бъдеще. Оказва се, че след раждането промените в тялото на жената се случват на клетъчно ниво.

Днес жените са по-амбициозни. Те се опитват да отделят повече време за кариерата или бизнеса си и едва след това създават семейство. Ето защо външните признаци на стареене се появяват много по-късно.

Нивото на стоматологична помощ се подобри

Има пряка връзка между състоянието на нашите зъби и овала на лицето ни. Бузите и устните ни се опират на зъбите и челюстите, затова липсата на зъби или развалени зъби буквално разваля овала на лицето. Разбира се, бузите ни стават увиснали с възрастта, а устните ни стават по-тънки - това са естествени промени, които само пластичната хирургия може да промени. Ето защо редовното посещение при зъболекар наистина ни помага да поддържаме красива форма на лицето за по-дълго.

Появи се козметика с SPF

Качеството и изборът на козметика растат всяка година, докато правилната и редовна грижа за кожата се превръща в ежедневие за повечето жени. В същото време филтрите за слънцезащита не се съдържат само в слънцезащитни масла, но „SPF“ вече може да се види в хидратиращи кремове, основи за грим и дори пудрата. Тъй като да останете защитени от ярките слънчеви лъчи удължава младостта на кожата, външният вид на съвременните жени остава свеж и по-млад за по-дълъг период от време.

Имаме повече възможности да се забавляваме

Точно като смеха, положителните емоции наистина удължават живота ни и дори ни помагат да се справим с болестите. Нещо повече, хората с положителна нагласа са по-малко податливи на стрес, което, както всяко друго заболяване, ни кара да остаряваме и добавя повече бръчки.

Днешната младеж има огромно количество източници за радост, като пътуване по света, реализиране на творческия си потенциал, общуване и приятелство с хора от различни краища на планетата. Новите поколения се стремят да опознаят света и да се радват, което означава, че задържат остротата и яснотата на ума си по-дълго. Това се отразява и на външния им вид.

Младите хора избират професии, които нямат нищо общо с тежкия физически труд

Младите хора започват да мислят за бъдещата си професия още докато са в училище. Те разбират, че само търсената специалност може да осигури комфортен стандарт на живот. В допълнение, младите хора се грижат за здравето си, поради което не искат да се занимават с работа, която може да навреди на здравето им. Те също изискват постоянен умствен стрес и развитие, което от своя страна помага да се поддържа здрав и активен мозък. Тъй като професиите, ориентирани към офиса, изключват тежката физическа работа и вредните условия на труд, този вид работа нанася много по-малко вреди на нашите тела.

Нивото на отговорност е намаляло

Въпреки факта, че младите хора разбират важността на избора на правилната професия и кариерния напредък, те стават независими много по-късно. Ако нашите родители и баби и дядовци е трябвало да се грижат за себе си от по-млада възраст, следващите поколения остават под грижите на по-възрастните си роднини много по-дълго.

Всичко това се случва, защото днешните младежи не планират живота си предварително и често остават незрели дори след 20. Младите момичета и момчета искат главно да правят неща, които им харесват, и не се притесняват от възможните последици. 

Imasmi web loading