Красота

Защо мъжете намират жените с къса коса за толкова атрактивни?

18:29, March 17, 2020 | От New Me

                Защо мъжете намират жените с къса коса за толкова атрактивни?

Ето ги и аргументите на мъжката половина от човечеството

Идеята, че жените с дълга коса се считат за по-желани в очите на мъжете, се подкрепя от десетилетия с примери от популярната култура и еволюционната психология. Все пак според едно проучване жените с дълга коса се възприемат като „здрави“ и „интелигентни“, докато красавиците с къси коси излизат като „грижовни“ и „женствени“. В края на деня всичко се свежда до предпочитанията, но има много причини някои мъже да бъдат привлечени от дамите с къси прически.

Късите прически се открояват от останалите, така че мъжете са склонни винаги да ги забелязват. Много мъже казват, че късата коса не е толкова често срещана като дългата прическа, което я прави специална. Ако една жена заложи на къса коса, то това привлича вниманието.

Може би сте забелязали, че много модни ревюта карат моделите да носят косите си назад и да се опитват да отворят лицето си колкото е възможно повече. Това е така, защото косата може да разсейва и да скрива женските черти. Мъжете сякаш са съгласни с тази идея, казвайки, че лицето и шията са изключително привлекателни за тях, а късите прически оставят женската красота да блести.

Освен това помислете колко време отнема дългата прическа. Може да бъде истинска битка със сушене, изправяне, къдрене и цената на продуктите само за стайлинг звучи безумно за мъжете. Мразят, когато жените имат нужда от твърде дълго време да се подготвят. 

Не всяка жена е готова да експериментира с къси прически. Нужна е най-вече увереност. Мъжете са привлечени от жени с високо самочувствие, а късата коса веднага им дава информация за това.

Не на последно място, късата прическа не се случва просто ей така. Ако една жена се реши на тази стъпка и я поддържа, това означава, че тя се грижи добре за себе си. Това е много важно за мъжете, тъй като им показва, че една жена се интересува да се грижи за външния си вид.

Imasmi web loading