Секс и любов

Защо разводът е за предпочитане пред нещастния брак?

08:52, February 25, 2020 | От New Me

                Защо разводът е за предпочитане пред нещастния брак?

Все още много хора гледат на развода като на лошо нещо. Но всъщност е много по-добър избор от това да останете заседнали в нездравословен брак.

Все още много хора гледат на развода като на лошо нещо. Но всъщност е много по-добър избор от това да останете заседнали в нездравословен брак.

Ето защо:

Ще имате шанса да срещнете истинската си любов.
Когато сте женен, мисълта да сте с някой друг не ви хрумва. Или поне не би трябвало Но когато сте с грешен човек, това всъщност може да ви попречи да се срещнете с правилния. В случай, че почувствате, че бракът ви не върви в правилната посока за известно време, може би разрушаването му би било по-добре, отколкото да се мъчите да поправите непоправими щети. Разводът може не само да ви освободи от задушаване, но също така може да отвори очите ви за някой, който наистина дълбоко и безусловно ще ви обича.

Ще можете да съсредоточите цялата си енергия върху личното си израстване.
Нездравият брак понякога ви принуждава да пренебрегвате собственото си благополучие. Постоянното приемане на емоционалната ви болка заради щастието на някой друг ужасно уврежда психическото ви здраве. Освен това лошият брак може да ви държи далеч от приятелите, семейството ви и нещата, които някога сте обичали. Следователно, изборът да продължите самостоятелно ще се възползва не само от вашето умствено израстване, но и от социалния ви живот. Най-накрая ще се свържете отново със себе си и с хората, които обичате.

Най-накрая ще се почувствате свободни.
Излизането от вредни отношения е едно от най-освобождаващите чувства някога. Може да сте загубили съпруга си, но всъщност сте спечелили толкова много повече. Най-важното е, че си спечелил щастието и свободата си обратно. Разводът е много по-добро решение от това да се придържате към някой, който постоянно ви кара да се чувствате безполезни и контролира всеки аспект от живота си. Вашата стойност, вашата свобода и вашето щастие не трябва да се определят от някой друг, дори ако този друг е ваш съпруг или жена ви.

Децата също ще бъдат по-щастливи.
Увреденият токсичен брак е много по-лош за децата от развода. И все пак има много хора, които остават заедно заради децата си. Те вярват, че макар да не могат дори да стоят един друг, оставането заедно ще бъде по-добре за техните деца. Честно казано, по-добре ли е децата ви да ви чуват да викате един на друг всяка вечер? Въпреки че в началото разводът може да е объркващ за младежите, по-късно във времето се оказва много по-добър избор от принуждаването им да израснат в нездравословна среда.

Ще дадете приоритет на здравето си.
След като се разведете и цялата драма и объркване избледнее, най-накрая се захващате да се грижите за себе си. Когато сте сами, можете да отделите своята енергия за подобряване както на вашето физическо, така и на психическо здраве. Можете да започнете да обръщате внимание на собственото си благополучие и да инвестирате в най-важната връзка, която имате - тази със себе си.
 
Ще обърнете повече внимание на начина, по който изглеждате.
Не е тайна, че повечето женени хора са склонни да пренебрегват начина, по който изглеждат. Вероятно това е, защото стават твърде удобни един с друг и престават да обръщат внимание на външния си вид. Когато се разведете, може да не го осъзнаете в началото, но постепенно ще станете по-наясно с начина, по който изглеждате. Ще прекарате повече време в рутината си за красота. Това не само ще подобри външния ви вид, но и ще засили увереността ви и ще ви накара да се почувствате чудесно със себе си.

Imasmi web loading