Красота

Защо се появяват стриите?

11:33, August 16, 2017 | От New Me

                Защо се появяват стриите?

Стриите са един от големите кошмари на всяка жена. Много често те създават допълнително притеснение, дискомфорт от начина, по който изглежда кожата ни, и излишни комплекси.

Стриите са един от големите кошмари на всяка жена. Много често те създават допълнително притеснение, дискомфорт от начина, по който изглежда кожата ни, и излишни комплекси.

Но нека да започнем оттам – стриите се появяват при продължително разтягане на съединителната тъкан (еластин и колаген), като вследствие на това еластичните връзки просто се късат.

Ако сте се чудили кои са основните причини за появата на стриите, ето малко повече за това. Като причина номер 1 можем да посочим бременността. Изследвания показват, че около 70-80% от жените получават стрии след шестия-седмия месец на бременността или след самото раждане. Допълнително влияние могат да окажат и големите хормонални промени, които настъпват с бременността и раждането.

Обикновено в този случай стриите се появяват в областта на корема и гърдите.

Друга причина за стриите са промените в тялото през тийнейджърските години. Тогава младежите минават през много резки промени – в килограмите, в ръста, в мускулната маса. Най-често в този период стриите се получават в областта на гърдите, бедрата, долната част на гърба и дори по ръцете (в горната част).

Фактор за появата на стриите може да са и оралните контрацептиви при жените, кортикостероидите, анаболните стероиди при мъжете, заболявания на щитовидната жлеза, пиенето на антидепресанти и др.

Освен това стрии по кожата могат да се получат и ако сме генетично предразположени. Именно затова стрии може да се видят и при много слаби жени, които са нямали проблем с рязко напълняване или не са раждали.

Най-добре на стриите може да се противодейства, ако се взимат предпазни мерки – масажи на кожата с подходящи мазила. А като се появят, трябва да се действа веднага – докато са още с розово-лилав цвят и на нивото на кожата.

Вижте още:

Тайната на красотата с натуралните масла (1 част)

Тайната на красотата с натуралните масла (2 част)

Най-лесният начин да се преборим с бръчките

Бюти хитринки? Твърде добро!

7 начина да станем по-красиви, докато спим

11 суперхрани за кожата (1 част)

11 суперхрани за кожата (2 част)

 

Imasmi web loading