Защо връзките днес са толкова нетрайни?

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

02 Април 2018

Днес връзките са доста по-нестабилни в сравнение с тези на майките и бащите ни, да не говорим за тези на бабите и дядовците ни. Къде обаче се крие причината за това? 

Има поне няколко неща, които правят връзките ни по-крехки и могат да доведат до твърде бързи раздели. Ето ги и тях. 

Не сме готови. Много често просто не сме готови да направим необходимите за една връзка компромиси. Да се откажем от поне малка частица от себе си заради връзката си и да се отдадем на някого изцяло, да го обичаме безусловно. Много често си поставяме сами граници. Не позволяваме на чувствата си да се развият, защото не е точният момент или просто сме егоисти. 

Вижте още: Шест цветя, които (задължително) привличат любовта

Бъркаме любовта с други чувства. Привързаността, симпатията, физическото привличане... това не е любов в пълния смисъл на думата. Често избираме да сме с някой, който прави живота ни по-разнообразен, с когото изживяваме приключения или ни привлича чисто физически. Но дали тези хора ще са до нас в труден момент или ще ни помагат да израстваме. Ако отговорът е "Не", нищо чудно да се стигне до раздяла. 

Вижте още: Болезнените истини за връзките

Стремим се към всичко друго, но не и към любовта. Днес всеки иска нещо повече. Да се издигне в кариерата, да е успешен, известен, богат. Стремежът към материалното е в доста голяма степен превърнато в ценност. А отношенията, връзката, любовта, семейството са някак на заден план или нещо, за което ще мислим в по-далечното бъдеще. В

Вижте още: Нещата, които той тайно иска да правиш

Искаме резултати веднага и завинаги. Често прибързваме и нямаме търпение. Ако нещо не се случи веднага така, както го искаме или си го представяме, значи няма смисъл да продължаваме да опитваме. Истинските връзки и дълбоките отношения обаче изискват време, понякога години. А веднъж развити, трябва да полагаме грижи за тях всеки ден. Дали сме способни на това или ни е по-лесно да прекратим връзката и да проверим дали пък с някой друг няма да стане от раз... 

Вижте още: Изненадите, за които жените умират

Зависими сме от технологиите. Вече се е превърнало в навик да ровим из телефоните си, дори когато там няма нищо интересно, а любимият човек стои до нас и чака да му обърнем внимание. Разговорите, споделянето на проблемите, мечтите, страховете, преживяното, остават назад. Пък и с един бърз чат през деня или някое безсмислено селфи мислим, че знаем как е минал денят на другия и няма нужда да си разказваме подробности. 

Вижте още: Нямате бъдеще, ако прави това...

Сексуално освободени сме. Това само по себе си не е нещо толкова страшно. Но сега сме разделили секса от любовта. Първо правим секс и после преценяваме дали се харесваме и искаме да сме заедно и да градим взаимоотношенията си или не. А няма нищо лошо в това поне малко да опознаем човека срещу нас, преди да го допуснем толкова близо до себе си. Така ще си спестим доста неприятни ситуации и изживявания след това.

Вижте още: 

Храни за сексуално желание

7 груби грешки, които всички допускаме в любовта

Има нещо, което би избрала пред секс...

7 откачени признака, че сте влюбени

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща