Защо жените намират по-възрастните мъже за толкова секси?

Автор: New Me

05 Юни 2019

Изглежда, че има доста жени, които искат да прекарат живота си с много по-възрастни мъже. Има дори специален термин, създаден за този тип взаимоотношения, романтиката от май до декември. Звучи доста романтично, но някои хора все още не го приемат съвсем. Това се случва, защото те не осъзнават, че има невероятни причини, поради които жените са привлечени от белите коси на мъжете. Ето ги и тях:

Те са по-зрели.

Известно е, че жените са склонни да узряват по-рано от мъжете. Ето защо по-младите момчета, които обикновено са на възраст, в която все още искат да опитат различни неща и да изследват света преди да влязат в сериозна връзка, просто не са правилните партньори за тях. Възрастните мъже могат да изглеждат по-надеждни и привлекателни за жените, които са готови за по-дълбоки ангажименти и семейство. Защото тези мъже са по-склонни да преминат дивата фаза и искат да се установят.

Те знаят неща.

Всички знаем, че с възрастта идва мъдростта. Но има и край на тази поговорка, „но понякога възрастта идва сама.” Изглежда, че Оскар Уайлд греши, тъй като проучванията показват, че по-възрастните мъже са по-интелигентни от по-младите. И възможната причина е техният по-широк жизнен опит. Жените потвърждават това заключение. Те са сигурни, че по-възрастните мъже имат много житейски опит, който ефективно ги е научил на различни уроци. 

Знаят какво искат.

Друга ценна черта, която някои жени подчертават, е, че по-възрастните мъже имат по-малко бъркотия в живота си - а това означава стабилност. Те знаят точно какво искат, как да го получат и колко смислено е то. Ето защо те обикновено не губят времето си.


Те са по-стабилни финансово.

Повечето жени наистина искат да бъдат финансово сигурни. Защото когато създавате семейство, трябва да сте сигурни, че вашият мъж има достатъчно пари, за да осигури подкрепата, от която се нуждаете вие и вашите деца. И това е мястото, където по-възрастните мъже обикновено са напред играта. От друга страна, дори да не е финансово осигурен, то поне ще сте сигурни, че имат желание да направят много неща за семейството. 

Те са партньори.

Възрастната любов е по-скоро търпение, грижа, доверие, а понякога и независимост, а не нещо друго. Но младежта е позната с мисленето си „всичко или нищо”, бурите на чувствата и постоянните драми. Ето защо жените оценяват, когато мъжете им са способни да бъдат партньори, а не човек, който иска да направи света да се върти около него. 

Те нямат проблем да помагат на жените с домашната работа

Жените се нуждаят от помощ с домашните си задължения и изглежда, че по-възрастните мъже имат по-малко предубеждения, когато става въпрос за това. Разбира се, това не означава, че те трябва да го правят през цялото време, но могат да бъдат полезни, когато има нужда.

Знаят как да се отнасят с жената.

Изглежда, че жените оценяват всички отношения, които възрастните мъже биха имали. И не е чудно, тъй като те наистина са имали достатъчно време да развият и практикуват уменията си за правилно третиране на жените. Познаването на това, което кара любовта да се провали или да продължи, им дава малко предимство. Те разбират какво е необходимо на жените и какво ще ги направи щастливи. Те знаят как да избегнат (или поне да се опитат да избегнат) същите проблеми, с които вече са преминали. И това прави връзката много по-лесна.

Те дават чувство за сигурност.

Всъщност сигурността е една от основните ни нужди, според йерархията на потребностите на Маслоу. И какво може да направи жените сигурни в ежедневието си? Ние вярваме, че всичко, което обсъдихме по-горе, може да направи това.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща