Диети, Здраве

Здравословно и сигурно отслабване

12:40, April 17, 2018 | От New Me

                Здравословно и сигурно отслабване

Не търсете резултати от днес за утре, а заложете на ...

България постоянно се изкачва все по-нагоре в класацията за затлъстяващи нации. И проблемите изобщо не свършват с естетическата страна. Излишните килограми носят със себе си много здравословни рискове. И ключът и към проблемите, и към решаването им е нездравословното и съответно здравословното хранене.

Организмът ни е замислен да използва основно прости захари, аминокиселини и мастни киселини. Колкото повече рафинирани, тежки и мазни храни, въглехидрати и млечни продукти хапваме, толкова повече токсини в тялото си трупаме и отслабва имунната ни система.

В същото време, ако заложим на  плодове, зеленчуци, кълнове, семена, ядки и хранителни добавки като морски водорасли и други, си набавяме всички необходими минерали и витамини. Бонус е, че възстановяват нормалната работа на органите и коригират наднорменото тегло.

За да не се стресирате и да не мислите постоянно за хапване, можете да добавите задушени зеленчуци, елда, киноа. Също така да заложите на разходки сред природата или любим спорт като плуване, каране на колело, йога.

Вижте още: Искате повече енергия? Забравете за кафето!

Предлагаме ви и вариант за хранителен режим, които ще ви помогне лесно, но сигурно да влезете в топ форма за лятото.

- Винаги стартирайте деня с чаша топла вода. По желание можете да добавите малко лимонов сок в нея.

- След това изпийте голяма чаша плодов или зеленчуков сок. Но си го пригответе сами, не взимайте готови от магазина, защото в тях реалното съдържание на полезни съставки всъщност е доста малко.

- Обядът нека бъде голяма салата с малко семена по избор. Можете да добавите и задушени зеленчуци, ако обичате. Ако въпреки това все още сте гладни, заложете на малко количество киноа, елда или кафяв ориз.

- Четири часа след обяда можете да изпиете един зеленолистен или плодов сок. Отново опитайте сами да си го приготвите или потърсете фреш.

Вечеря – сходна с обяда.

Вижте още: Във форма след празниците? Бързо и забавно!

Ще видите, че освен да изглеждате значително по-добре, съвсем скоро ще се чувствате и значително по-добре. Въпросът е веднъж да свикнете. И да решите да живеете здравословно.

Вижте още: 

Защо тези храни са толкова полезни?

5 психологически причини, които ни пречат да отслабнем

Отслабни без тежки диети в 10 стъпки

 

 

 

 

Imasmi web loading