Секс и любов

Знаците, че партньорът те манипулира

11:52, February 12, 2020 | От New Me

                Знаците, че партньорът те манипулира

Внимавайте за това

Всичко е почти идеално във връзката, докато сме все още влюбени, но понякога не забелязваме как човекът до нас навлиза твърде много в личното ни пространство и успява да ни манипулира доста умело.

Ето няколко знака, че това е напът да се случи и при вас.

Кара ви да се чувствате виновни

Каквото и да кажете или направите, другият е жертвата, а вината е ваша. Ако човекът до вас често ви говори назидателно, обвинява ви за действията, думите и състоянието на връзката ви, твърде вероятно е да ви манипулира.

Подбива увереността ви

Това е най-сигурният знак, че нещо тотално не е наред във взаимоотношенията ви. Човекът до вас трябва да ви подкрепя, окрилява, да ви вдъхва кураж и сила, а не да ви кара да се съмнявате в качествата и способностите си. Ако партньорът се опитва да смаже самочувствието ви, може би е време да направите радикални промени във връзката ви.

Правите само това, което той/тя желае

Вашите нужди и желания не са от особено значение, защото така или иначе винаги правите онова, което другият иска. Не откликва на желанието ви да пътувате по-често, да ходите на кино, театър или да излизате с общи приятели - знайте, че сте били манипулирани да потискате всичко онова, което обичате, заради желанията на някой друг.

Ограничава ви

Спира развитието ви заради собствената си несигурност. Сякаш ако продължите да учите, да се развивате в работата, да се отдадете на хоби или да се срещате с нови хора, ще "избягате" от връзката. Това обаче не е причина вие да тъпчете на едно място. Ако човекът до вас е несигурен, поговорете какво го притеснява. Животът е твърде кратък, за да не направите нещата, които обичате, и да подчините дните си на прищевките на някой друг.

Imasmi web loading