Секс и любов

Знаците, които издават привличане

08:25, March 17, 2022 | От New Me
Снимка: Scott Broome/Unsplash
Учените казват, че езикът на тялото може да издаде много повече за намеренията и чувствата ни, отколкото думите. Той представлява повече в човешката комуникация, отколкото в речта.

Изследователят Моника Мур от Университета в Уебстър разбира, че мъжете са склонни да пропускат сигналите по-често от жените, които изглеждат повече в унисон с наблюдението на езика на тялото.

Ето някои сигнали, които трябва да проследите, за да разберете какво е в главата и сърцето на другия човек.

Отворена стойка

Това е може би най-простият начин да се каже, че човекът отсреща ви намира за безопасен и може би дори интересен. Дали това е мъж или жена, ако тялото е разположено директно срещу нас, говори за отворено положение. Проучване, проведено от Vacharkulksemsuk and Associates през 2016 г. за изследване на невербалното поведение, разкрива, че отвореният език на тялото всъщност се счита за привлекателен както за мъжете, така и за жените.

Накланяне на главата

Привличането и последващият интерес водят човека отсреща до два типа поведение - да се отпусне свободно в стола или да се наклони напред към другия. И двете поведения са до голяма степен подсъзнателни и се ръководят от нашите еволюционни нужди и преживявания. Както сгъването напред, така и отпускането са известни като освобождаващи феромони, химически вещества, които променят социалното поведение. Феромоните установяват невербално свързване и всъщност могат да проправят пътя за по-дълбока връзка между двама души.

Крака срещу крака

Начинът, по който тялото работи в социален контекст, често може да ни каже какво трябва да знаем за себе си и за всички останали, с които прекарваме време. Гледайки накъде сочат краката, може да ви каже как се чувства човекът. Ако краката ясно сочат към даден човек, има голяма вероятност да се чувствате спокойни с него и да имате истински интерес. Краката на другия човек също така биха могли да ви кажат къде сте поставени по отношение на връзката.

Опитвате се да изглеждате най-добре

Ухажването несъзнателно води до търсене на най-доброто. Макар че това е реалистично, не е възможно денонощно. Колкото и безвредно да звучи, независимо дали това е мъж или жена, ако до последния момент оправят дрехите и външния си вид, можете да сте сигурни, че поне целят да оставят възможно най-добро впечатление.

Гледане лице в лице

Всички знаем, че различните хора влизат в разговори и ги поддържат по различен начин. Например, хората с по-визуална памет са склонни да гледат във въздуха, да си спомнят нещо и след това да говорят. Обаче несъзнателното привличане често води до продължителен контакт очи в очи. Можете да използвате същия показател, за да прецените собственото си поведение, когато се срещате с някой. Тези сигнали могат да ви помогнат като отправна точка, когато искате да разгадаете другия или собствените си чувства. И със сигурност не са излишни.
Imasmi web loading